De Smokkel Tour

Een uniek spel doorheen de grensstreek.

Trek erop uit in de Noorderkempen met de E-steps vanuit Step tours Ravels (7/7) of fietsenwinkel Guy Ruts (32.2 km), of met de fiets of E-bike vanuit fietsenwinkel Guy Ruts in Baarle-Hertog (47.8 km). https://www.fietsenguyruts.be/ (gesloten zo-ma)

Het spel brengt u terug in de tijd, waarbij er in deze grensgemeenten heel wat zaken de grens over gesmokkeld werden op de meest creatieve manieren. Het traject loopt  langsheen de lokale horeca om nu en dan een gezellig terrasje mee te pikken, of een hapje te eten. 

Smokkel Tour

Boek je 'de Smokkel Tour' eenvoudig bij je Step Tour hier.

Speltoelichtingen: 
Je gebruikt tijdens het spel een eigen Smartphone om de route te volgen, alsook de oplossingen te kunnen bekomen, en het antwoord toe te sturen. 
Op 8 verschillende locaties op het traject zal je een raadsel/woordpuzzel moeten oplossen. Het eerste deel krijg je in de opdrachtenbundel die je aankoopt bij Step Tours Ravels (Kapelstraat 29 2380 Ravels, of een Fietsenwinkel van Guy Ruts) Het 2e deel om tot een oplossing te komen ga je vinden op de genoemde locaties in de bundel.

Is de opdracht niet meteen duidelijk? Niet getreurd, elk raadsel heeft een TIP in de vorm van een QR-code op het spelformulier met een voorbeeld filpje hoe je tot een oplossing kan komen. (hoe minder tips nodig, hoe sterker gespeeld!)

Het spel is geschikt voor:  

2-6 personen (€27.5) 1 formulier 1 team.

7-10 personen (€49.5) 2 teams met 2 formulieren.

Steps (16+) fiets vanaf 12-99j 

Op het einde van de speurtocht levert je het spelformulier terug in bij uw afhaalpunt, en maak je kans op een Escape wandeling bij Escape2300 in Turnhout. 

Afhankelijk van uw vertrekpunt, en vervoer voorziet u minimaal een halve dag (4-5 uur) in combinatie met de Steps, kortste Fietstocht, en ietsje extra wanneer u vertrekt voor de tocht vanuit Baarle-Hertog. 

Zijn jullie enthousiast om in het vel van de smokkelaars te kruipen? Dan zien we u graag ter plaatse!!!